Chec cu cirese negre

de Tuxedo in Prajituri, 8 Iul 2013 | 5220 vizualizari

 

Pe caldurile astea merg desertrile rapide , cu fructe, ca doar sunt din belsug!

Este un chec foarte usor de facut, putin umed, iar cu fructe este nemaipomenit. Reteta o am de la Raluca Balogh careia ii multumesc mult!

In loc de cirese amare (negre) se pot folosi afine!

 

INGREDIENTE

  • 2 checuri (forme mai mari, gen de cozonac):
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
  • o lamaie
  • 350 gr faina
  • 180 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 300 gr cirese amare fara samburi
  • 1 lingura de faina pentru cirese
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cirese negre:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine pana cand zaharul este dizolvat.

Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o pasta ( aprox. 1 minut) apoi adaugam sucul de la o lamaie si coaja rasa de lamaie.

Turnam aceasta compozitie peste albusurile batute spuma si mixam bine cu mixerul.

Cernem faina intr-un bol impreuna cu praful de copt si o adaugam in 3 transe amestecului de mai sus, amestecand usor cu o paleta sau cu telul cu miscari de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

Preincalzim cuptorul la 180ºC si tapetam 2 tavi de cozonac (din acelea mai late dar nu foarte mari) cu hartie de copt.

Turnam jumatate de compozitie in fiecare forma, apoi punem ciresele date prin faina deasupra.

Se coace pana cand trece testul scobitorii.

Este deosebit de parfumat si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cirese negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Tuxedo 1

09.07.2013, 15:18

Ma bucur ca va place! si mie mi-a placut si reteta e facut in premiera! . Dia, o sa vezi cat de bun e! mi-a placut tare mult consistenta aluatului la final, un aluat care nu curge, ca o spuma!

diaconta 1

09.07.2013, 15:38

Bine Gabriela,daca ma tot ispitesti cu de-astea,eu cum sa tin dieta?

Tuxedo 1

09.07.2013, 19:14

bine Dia, atunci nu te mai ispitesc :-). cand nu o sa mai fii la dieta sa il faci . Puup

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec de post cu cirese